Verkoopbegeleiding

Verkoopbegeleiding

Het verkopen van een woning kan een inspannende gebeurtenis zijn. Het doel is een optimale, marktconforme verkoopprijs behalen tegen de beste voorwaarden. OVDM kan u bij het verkoopproces begeleiden door zekerheid, duidelijkheid en vakkundigheid te bieden. Met onze persoonlijke begeleiding staan we u terzijde vanaf de verkoopplannen tot aan de sleuteloverdracht. Op elk moment zijn we er om uw vragen rondom de verkoop te beantwoorden. Ons kantoor begeleidt u in twee stappen: middels een adviesgesprek en een volledige verkoopbegeleiding.
Een adviesgesprek vindt vooraf plaats en is geheel vrijblijvend en kosteloos. Tijdens dit gesprek worden alle belangrijke zaken m.b.t. de verkoop van uw woning doorgenomen, zoals uw wensen en plannen én het traject van de volledige verkoopbegeleiding. Meestal vindt het gesprek plaats in de woning, zodat wij ook de staat van het huis en eventuele aandachtpunten kunnen doornemen. Al deze informatie hebben wij nodig om de vraagprijs, de doelgroepen en de verkoopstrategie te kunnen bepalen. Bij het vaststellen van de vraagprijs maken we verder gebruik van recente transacties van soortgelijke objecten en de algehele kennis van de woningmarkt. Als laatste bespreken we onze dienstverlening en de courtage. Onze service vindt altijd plaats op basis van ‘no cure no pay’. Naar aanleiding van dit gesprek maken wij een schriftelijk verkoopvoorstel, waarin alles wordt samengevat. Hierin kunt u aangeven of u van de diensten van OVDM gebruik wilt maken.

Indien u kiest voor volledige verkoopbegeleiding door OVDM makelaars, zullen wij u gedurende het hele traject met raad en daad bijstaan.

  • Informatie vergaren over de woning: allereerst verzamelen we alle bouwkundige en juridische informatie over de woning, zodat vragen van kopers goed beantwoord kunnen worden.
  • Presentatie en promotie: verder kijken we hoe de woning optimaal kan worden gepresenteerd. Soms betreft dit slechts kleine adviezen, maar het kan ook zo zijn dat wij voorstellen om de woning door een professionele stylist te laten inrichten. Dit kan het verkoopresultaat maximaliseren. Professionele fotografie zorgt voor een optimale presentatie. De foto’s verwerken we in een wervende brochure. Naast de plattegrond van de bestaande indeling voegen we soms een alternatief toe om de mogelijkheden van de woning te visualiseren. Indien nodig wordt er ook een video gemaakt. Vervolgens bieden we de woning aan via diverse websites als Funda, MVA en ons eigen netwerk.
  • Bezichtigingen: Het tijdspad van acceptatie van het schriftelijke verkoopvoorstel tot het inplannen van de eerste bezichtigingen is ongeveer twee weken. Bij OVDM nemen we ruim de tijd om in alle rust met geïnteresseerden de woning te bezoeken. Na afloop brengen we telkens de eigenaar op de hoogte van de ontwikkeling.
  • Onderhandelingen: Elk bod dat OVDM ontvangt, wordt met de verkoper besproken. Op basis van uw wensen en ons advies gaan wij voor u onderhandelen om tot de beste prijs en voorwaarden te komen.
  • Koopakte en akte van levering: Nadat de onderhandelingen zijn afgerond, gaat u in Amsterdam twee keer naar de notaris: eerst voor het tekenen van de koopakte en vervolgens voor het tekenen van de akte van levering. OVDM begeleidt dit proces, zorgt dat de inhoud klopt en houdt belangrijke data voor u in de gaten. Kortom wij staan voor u klaar totdat u de sleutels ontvangt.
  • Naderhand: Gedurende het hele verkooptraject maar ook daarna zijn wij er om uw vragen te beantwoorden. Ons kantoor is beschikbaar om oplossingen te bedenken in onverwachte situaties.